На Международния ден без цигари ще бъдат обявени резултати от творчески конкурс срещу вредния навик

На 19 ноември 2020, Международния ден без цигари, ще бъдат обявени победителите в творчески конкурс за плакат на тема „Да говорим открито за последствията от тютюна“, организиран от Министерството на здравеопазването. Участие в избора на победителите взеха и д-р Гергана Гешанова, председател на Коалицията за живот без тютюнев дим, и д-р Маша Гавраилова, председател на сдружение „България без дим“. Двете организации са сред партньорските организации на конкурса.

Конкурсът за плакат беше обявен от Министерството на здравеопазването във връзка със Световния ден без тютюнопушене – 31 май. Партньори на Министерството на здравеопазването за осъществяване на конкурса са Коалицията за живот без тютюнев дим, сдружение „България без дим“, офисът на СЗО в България, Националният център по обществено здраве и анализи, Българският червен кръст. 9 творби от ученици и 12 – от студенти, се състезават в две категории за отличията и материални нгради.

И тази година България без дим ще отбележи третия четвъртък на ноември с традиционната кампания „Да спечелим заедно: един ден без пушене!“.