Коалицията за живот без тютюнев дим с награда за контрол на тютюна от СЗО

Коалицията за живот без тютюнев дим е една от шестте европейски организации, отличени с най-високото отличие за контрол на тютюна на Световната здравна организация. Това обяви д-р Скендер Сила, представител на СЗО в България, на 30 май 2019 на пресконференция в Министерството на здравеопазването по повод на Световния ден без тютюнопушене – 31 май. Наградите ще бъдат връчени на 11 юни 2019 г. в Брюксел.

“Коалицията за живот без тютюнев дим работи отдадено в продължение на няколко години, за да подсили законите за контрол на тютюна и тютюневите изделия в България. За Световната здравна организация ще бъде чест да приемете тази награда като символ на признателност за невероятните усилия и градивна роля, която изпълнявате в борбата срещу тютюневата епидемия”, се казва в писмо на Пирошка Остлин, действащ регионален директор на Регионалния офис на СЗО за Европа, до Коалицията.

“Тази награда е може би за цялата наша дейност, която започна през 2010 г. През този период сме разчитали на подкрепата на много партньори. Офисът на СЗО в България ни е подкрепял във всички наши инициативи и аз искам да използвам случая да благодаря за това”, заяви д-р Гергана Гешанова на пресконференцията в МЗ.