Изпратено с обич: послания за живот без тютюнев дим

Коалицията за живот без тютюнев дим кани всички граждани да изпратят своите послания в подкрепа на борбата с тютюнопушенето в рамките на кампания “Изпратено с обич: послания за живот без тютюнев дим”. Кампанията цели да популяризира личните послания, с които хората се обръщат към свой народен представител или любим човек, с искане за законност и грижа за себе си и другите – за живот без тютюнев дим.

Организаторите канят всички желаещи да изпратят своите послания, да предприемат следните стъпки:

  1. да открият картичките в някое от столичните заведения, които подкрепят кампанията;
  2. да напишат на гърба на картичката свое лично послание, свързано с негативните последици от пушенето, въздействието на рекламата на тютюневи изделия, необходимостта от по-строг контрол на забраната за пушене на обществени места, ограничаването на вмешателството на тютюневата индустрия в решения, свързани общественото здраве, и други;
  3. да се снимат със своята картичка и да качат снимката във Facebook, Tweeter или Instagram, придружени от #bezdim и #bezreklama;
  4. да предадат картичката и личното си послание до народни представители, на които вярват и разчитат, и на свои близки хора, които обичат – лично, чрез Български пощи или куриерска фирма.

Желаещите да се обърнат към народните представители могат да изпратят картички до пл. “Народно Събрание” 2, гр. София 1169. 

Организаторите приканват всички поддръжници на кампанията да предложат заведения, в които биха искали да намерят картичките. Собствениците и управителите на заведения също могат да заявят готовност да помогнат за разпространението на картичките в своите обекти.

Провокативните и въздействащи изображения на картичките са създадени от Гергана Стефанова, Григор Григоров, Евгения Тошева, Кира Михайлова и Лидия Станулова – студенти от Националната художествена академия, в рамките на творчески конкурс, посветен на Световния ден без тютюнопушене на Световната здравна организация. Конкурсът е организиран от Коалицията за живот без тютюнев дим и Националната художествена академия.