Две нови книги за вредата от тютюнопушенето ще представи д-р София Ангелова

Две нови книги за вредата от тютюнопушенето на д-р София Ангелова ще бъдат представени на 28 ноември, понеделник, от 19 часа в Зала 8 на Националния дворец на културата в София. Книгите ще бъдат представени по време на концерт с участието на музиканти, подкрепящи кампанията за живот без тютюнев дим.

Председателят на Националната асоциация за превенция на белодробните заболявания д-р София Ангелова ще представи две нови книги, посветени на вредата от тютюнопушенето: монография “Тютюнопушене. Последици и лечение“, предназначена за специализирани читатели, и книга за масовата публика, озаглавена “Наръчник за пушача. От науката към практиката“.

Д-р Ангелова признава, че винаги е мечтала информацията, която получава на базата на здрава научна основа, да достигне до повече хора. „Считам, че книгата ще им бъде полезна, тъй като показва вредата от тютюнопушенето от косъма на главата до палците на краката”, коментира експертът, като се надява да мотивира максиално повече хора да откажат тютюнопушенето.

Книгите ще бъдат представени по време на концерт с участието на Михаил и Кристина Белчеви, Хайгашод Агасян и много млади хора, които с музиката си подкрепят кампанията за живот без тютюнев дим.