С джаз и послания за отказване отбелязахме Световния ден без тютюнопушене

С много музика и настроение Коалицията за живот без тютюнев дим и сдружение “България без дим” отбелязаха предстоящия Световен ден без тютюнопушене – 31 май. С концерт в Южния парк в София на 30 май 2021 те отправиха послания за по-здравословен живот без тютюнев дим. Тази година темата на 31 май, определена от СЗО, е “Поеми ангажимент да се откажеш”.

С послания за вредите от тютюнопушенето и информация за възможности за отказване към събралите се хора в Южния парк се обърнаха д-р София Ангелова, председател на Националната асоциация за профилактика на белодробните болести, д-р Александър Симидчиев, председател на сдружение “Въздух за здраве”, д-р Гергана Гешанова, председател на Коалиция за живот без тютюнев дим, и д-р Маша Гавраилова, председател на сдружение “България без дим”.

Двама вече бивши пушачи споделиха своя опит с отказването от тютюнопушенето и отправиха апел към всички пушачи да вярват в себе си и да се откажат от вредната зависимост.

Срещата премина под знака на много музика с тромпетиста Венцислав Благоев и неговия състав, поп-джаз певицата Натали Ангелова и още млади изпълнители. Събитието завърши с джаз за деца, който привлече и най-малките участници.

Пълен запис от събитието можете да намерите тук.