Концерт на 31 май – Световния ден без тютюнопушене

Нестандартни аранжименти на класическа и съвременна музика в зала “България” по повод 31 май – Световния ден без тютюнопушене. Концертът “Експлозия за десет ръце и четири пиана” е с вход свободен, начало 19,00 часа на 31 май. Творбите ще са в изпълнение на Quattro piano + с четири пиана и ударни в състав Лора Димитрова, Мария Деливичева, Ендрю Уотсън, Орлин Димитров и Ивайло Деливичев – перкусии.

В ЕС тютюнопушенето е най-често срещаната причина за смъртни случаи, които биха могли да бъдат избегнати. Европейската комисия продължава да следва всеобхватна политика за контрол на тютюнопушенето. България се присъедини активно към тази политика с въвеждането на пълната забрана за пушене на закрити и някои открити обществени места. За една година съществуване законът обаче беше многократно атакуван и дори бяха преразгледани педложения запоправки в последния Парламент.

С този концерт организаторите от Гражданска инициатива “България без дим” казват на следващия Парламент, че 60% от българите искат да живеят в среда, свободна от тютюнев дим.

Зала “България”, 31 Май, начало 19,00 ч.

Вход свободен!

Фейсбук на събититето:

https://www.facebook.com/events/540889365954093/