Днес, 16 ноември, е Денят без тютюнопушене. Чества се всеки трети четвъртък на ноември официално от 1977 г.

През 1971 г., един обикновен човек от малък и почти непознат град в САЩ призова да спрем вредния навик и да вложим спестените пари в благотворителност. По неговата идея само няколко години по-късно започва да се чества по целия свят Денят без тютюнопушене във всеки трети четвъртък през ноември.

Под наслова „Да спечелим заедно – живот без никотин!“, Министерство на здравеопазването и сдружение „България без дим“ ни предизвикват да отбележим Денят без тютюнопушене тази година. Пушенето може да изглежда само като личен избор, но пушейки ние избираме както за себе си, така и за хората около нас дали да бъдем здрави или не. Предизвикателството на Деня без тютюнопушене е да се откажат цигарите поне за един ден и да се помисли как да се изхарчат най-добре спестените време и пари.

Нека днес бъде началото на по-здрав живот за всеки от нас. Целта е не само да се подкрепи този, който решава да спре пушенето, но и да се насърчат други да последват този пример. Още за „Да спечелим заедно – живот без никотин!“ прочетете на страницата на сдружение „България без дим.