Без реклама 

sample image Пълната забрана на рекламата e една от успешните политики за намаляване... Още...

Спазване на забраната 

sample image Необходим е по-строг контрол на забраната за пушене... Още...

Опростена опаковка 

sample image Опростената опаковка е важна мярка за намаляване на търсенето... Още...

Сдружение „България без дим“

Уеб Сайт: www.bezdim.org

Ние, Сдружение „България без дим“,

  • провокираме;
  • вдъхновяваме;
  • стимулираме;
  • обединяваме
  • и съдействаме за

участието на гражданите при въвеждането и прилагането на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места в България.

 

Цели:

Осигуряване на здравословна и благоприятна среда в обществените места, чрез установяване на пълна законова забрана за тютюнопушене на обществени места.

Спазване на съществуващата законова забрана за тютюнопушене на обществени места.

История

Нашите членове и привърженици вече се радват на пълна забрана за тютюнопушене на закрити и някои открити обществени места. Политическата воля на управляващите за въвеждането на тази забрана беше подпомогната в голяма степен от нашите дейности – превод и разпространение на научни изследвания по темата, разговори с народни представители, активно участие в медийното пространство.

Средно по 20 души на ден - членове, симпатизанти и засегнати от неспазването на закона – се възползват от горещата телефонна линия и от интернет-формата за подаване на сигнали за нарушения, които направихме. Между нас и МЗ вече е изграденото доверие за съвместна работа, което гарантира на хората, че при подаване на сигнали чрез нас здравните инспектори ще извършат реални проверки.

Сдружението възникна и се разрастна от спонтанната реакция и действия на активни граждани, когато през м. февруари 2010 г. група депутати внесоха предложение за премахване на вече приетата от Народното събрание пълна забрана за тютюнопушене на закрити обществени места. Сдружението е официално регистрирано в началото на 2012 г.

16900114 10211560561637317_1149231110_n

Сигнал по телефона 

Сигнали по телефонаНа телефон 0700 20 009 от цялата страна можете да подадете сигнали за нарушения, свързани с нарушения на действащата забрана за тютюнопушене.

Подайте e-сигнал 

sample imageЕлектронна форма за подаване на сигнали за установени нарушения на действащата забрана за тютюнопушене чрез платформата за граждански контрол. Към формата...

Контакти 

Колицията за живот без тютюнев дим 
тел. 0882 374000, д-р Гергана Гешанова,
координатор на коалицията,
ел. поща: ggeshanova<at>gmail.com
бул. “Сливница” 257, ет.3,
София 1202