Без реклама 

sample image Пълната забрана на рекламата e една от успешните политики за намаляване... Още...

Спазване на забраната 

sample image Необходим е по-строг контрол на забраната за пушене... Още...

Опростена опаковка 

sample image Опростената опаковка е важна мярка за намаляване на търсенето... Още...

Асоциация на студентите медици в България

Уеб сайт: http://amsbulgaria.net/

 

Асоциацията на студентите – медици в България (АСМБ) е самостоятелна, независима, неполитическа, неправителствена организация на студентите по медицина в България. Асоциацията е създадена на 03.03.1990 година и е една от най-големите младежки неправителствени организации в България. АСМБ е спечелила признанието и на Българския Лекарски Съюз като официален форум на студентите по медицина в България.  В АСМБ са пълноправни членове – АСМБ – София, АСМБ – Софийски Университет, АСМ-Пловдив, АСМБ – Стара Загора, АСМБ – Варна и АСМБ-Плевен.

 

Целите на организацията са:

 • Обединяване на студентите по медицина в България, независимо от тяхната политическа, религиозна и национална принадлежност с оглед демократизиране на образователния процес във висшите учебни заведения;
 • Подобряване на професионалната квалификация и издигане на социалния статус на студентите медици;
 • Обмен на информация, анализиране, обобщаване и огласяване на проблемите на обучението по медицина и координиране на усилията за тяхното решаване;
 • Организиране на международен студентски обмен;
 • Представяне пред държавните органи и обществени организации на социалните проблеми на студентите по медицина и търсене на съдействие за тяхното решаване;
 • Отстояване на правата и законните интереси на студентите медици;
 • Оказване на всестранна помощ при осъществяване на личните и колективни инициативи на студентите медици;
 • Подпомагане и финансиране на научни проекти в областта на медицината;
 • Организиране на научни и младежки форуми с международно и национално участие;
 • Организиране и провеждане на кампании и дейности, засягащи превенцията на разпространени и социално значими заболявания самостоятолно и в сътрудничество с други неправителствени организации;

 

 

Сдружение „България без дим“

Уеб Сайт: www.bezdim.org

Ние, Сдружение „България без дим“,

 • провокираме;
 • вдъхновяваме;
 • стимулираме;
 • обединяваме
 • и съдействаме за

участието на гражданите при въвеждането и прилагането на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места в България.

Прочети още...

Фондация Блу Линк

Уеб сайт: www.bluelink.net

БлуЛинк е информационна мрежа, която насърчава използването на информационните технологии за активно гражданско общество и природосъобразна устойчивост.
Чрез сайта на Блу Линк можеш:

 • Да стартираш кампания или да подкрепиш петиция;
 • Да добавиш новина или коментар;
 • Да публикуваш снимка, аудио или видео;
 • Да намериш съмишленици.

 

Прочети още...

Фондация АДРА - България

Фейсбук на АДРА-България

АДРА – България е създадена през 1992 г. като част от голямото семейство на АДРА - Интернешънъл. За краткото си време на съществуване е помогнала на стотици хора чрез дарения на медицинска техника – рентгенови апарати, стерилизатори, мамографи, ЕКГ, ехографи, операционни маси, инвалидни колички. Осигурила е чрез дарители и е разпределила стотици тонове хранителни продукти, дрехи, медикаменти, парични помощи, предназначени за пенсионери, за домове за сираци, за стари хора, за лица с физически, психически и умствени увреждания, за деца с психически разстройства и физически увреждания, за болници и училища, за затвори, за съюзите на: слепите, глухите и инвалидите, за общински центрове за социални грижи и др.

Прочети още...

Фондация България Младежка Превенция /БАЛНЕ/

Адрес: София, ул. „Петър Делян“ № 5, ет. 4, ап. 9-10

Телефон: 02 9875533

Ел. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Фондация България Младежка Превенция /БАЛНЕ/ организира Международен конкурс за детска рисунка съвместно с Италианската национална организация за борба срещу раковите заболявания „O.N.L.U.S”, Националния център за опазване на общественото здраве към МЗ със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и Министерството на физическото възпитание и спорта.

Международният конкурс за детска рисунка стартира през 1993 г. в някои италиански провинции и Румъния.  През 1995 година  в кoнкурса се включва и България редом със страни от черноморския регион - Молдова и Румъния. Обичайно през последните години в конкурса участват деца на възраст между 5 и 11 години от Албания, България, Македония, Молдова, Румъния и Италия.

Вижте наградени рисунки

Асоциация „Родители“

Уеб сайт: www.roditeli.org

Нашата мисия е:
Да насърчим родителите да бъдат най-добрите родители, които могат да бъдат, и да подкрепим децата да се превърнат в най-добрите възрастни, които могат да станат.
Нашите основни цели са:
Развитие и утвърждаване на идеята за родителството като основна духовна ценност в обществото и семейството като естествена среда за отглеждане и възпитание на децата.

Асоциация РОДИТЕЛИ е учредена на 19 юни 2001 г. като сдружение за осъществяване на общественополезна дейност, създадено съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел.
Ние постигаме целите си чрез разработване, прилагане и разпространяване на регионални и национални политики за:

Прочети още...

Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване

Уеб сайт: http://www.zdrave.net

Мисия
Международният институт по здравеопазване и здравно осигуряване (МИЗЗО) е независима неправителствена организация, чиято мисия е подобряването на управлението и функционирането на здравната система в България чрез събиране, анализиране и обмен на информация, знания и опит. МИЗЗО е учреден през 2001 г. от екипа, създал концепцията и провел здравната реформа в Република България. За МИЗЗО работят хората, които поставиха началото на изграждането на нова система за здравеопазване в България.

Прочети още...

Асоциация „Само днес“

Уеб сайт: http://samodnes.info/

Зависимост?! Всички ние сме зависими в една или друга степен от хората, събитията и обстоятелствата около нас. От обществото, чрез взаимоотношенията си с него. От  работата си,  като такава и като начин да задоволяваме финансовите си потребности. От климатичните условия дори. Налага се да се съобразим с тях, ако ще пътуваме, ако имаме среща или възнамеряваме да си прострем прането примерно, от географското си положение и т.н. и т.н.

Прочети още...

16900114 10211560561637317_1149231110_n

Евгения Мирославова_Тошева_-_Плакат_и_визуална_комуникация_-_1_курс_-_Game_Over

Сигнал по телефона 

Сигнали по телефонаНа телефон 0700 20 009 от цялата страна можете да подадете сигнали за нарушения, свързани с нарушения на действащата забрана за тютюнопушене.

Подайте e-сигнал 

sample imageЕлектронна форма за подаване на сигнали за установени нарушения на действащата забрана за тютюнопушене чрез платформата за граждански контрол. Към формата...

Контакти 

Колицията за живот без тютюнев дим 
тел. 0882 374000, д-р Гергана Гешанова,
координатор на коалицията,
ел. поща: ggeshanova<at>gmail.com
бул. “Сливница” 257, ет.3,
София 1202